ASPIRANT & NOVICE MARINIER

EMV MARNS 15/2 oefening Urban Warrior

EMV MARNS 15/2 is deze week (jan 2016) druk met oefening Urban Warrior. Vliegen met de Chinook en optreden in verstedelijkt gebied in de Marnewaard.


EMV MARNS 15/2 Oefening First Impression - Joost Dourleinkazerne, Texel.


Nieuwe mariniers klaar voor het echte werk

Een groep van 46 aspirant-mariniers marcheerde vanmorgen, onder luid applaus van familie, vrienden en collega’s, door de oude poort van de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Daar mochten zij hun felbegeerde baret opzetten en zich eindelijk marinier noemen.

Na de loodzware opleiding van 32 weken begonnen de cursisten vorige week aan de eindoefening FINEX. In deze oefening, die vandaag eindigde, moesten alle fysieke, militaire en tactische vaardigheden in de praktijk worden gebracht. De aspirant-mariniers legden in 5 dagen ongeveer 100 kilometer, met bepakking, te voet af.

Zwaar

In totaal duurt de opleiding tot marinier algemeen 33 weken. Dat deze opleiding geen lichte taak is blijkt wel uit het percentage cursisten dat de eindstreep wist te behalen: van de 130 cursisten die aan de opleiding begonnen, marcheerden er vandaag slechts 46 de poort door.

Volgende week vrijdag leggen de nieuwe mariniers de militaire eed of gelofte af. Met deze ceremonie worden zij beëdigd als militairen.


De basis opleiding is terug gebracht naar 24 weken, als men de mariniers opleiding haalt zal men geplaatst worden in de VBHKAZ Doorn, de plaatsing is aan blok bij een operationele eenheid, daar zal men ongeveer nog een jaar opleidingen volgen zoals Parachutist -  Mountain warfare - Arctic warfare - Jungle warfare, dit zijn maar een aantal vernoemde opleidingen er zijn er natuurlijk meer, maar na het laatste opleidings jaar kan men spreken over een zeer goed getrainde marinier.

Commentaren: 1
  • #1

    Cees Brandsma (donderdag, 31 augustus 2017 01:48)

    Klopt helemaal Rinus