Afgelopen week heeft EMV 19-2 de PVB (Proeven Van Bekwaamheid) afgelegd

Mariniers Opleidingscentrum


Afgelopen week heeft EMV 19-2 de PVB (Proeven Van Bekwaamheid) afgelegd. Daarmee is de eerste periode, van 15 weken, afgesloten en gaan de 85 overgebleven cursisten over naar de EVO.

Tijdens de PVB week kwamen alle basic skills nog eens aanbod. Het geheel was de hele week gebaseerd op 4 peilers, de tactische verplaatsing, de combat lane, ochtend routine en het graven van een shellscrape.

Alle vier de peilers geven een dusdanig beeld dat men samengevat het bewegen, leven, samenwerken en de eerste stappen van vechten kan beoordelen van een marinier te velde.

In de eerste weken van de EMV is aan alle onderdelen ruimschoots aandacht gegeven.Tevens zijn de vaardigheden kaart en kompas, ZHKH, wapensystemen en diverse fysieke aspecten ook als meet moment aanbod gekomen.

Het goed doorlopen van de eerste 15 weken i.c.m. de PVB week werd beloond door het uitreiken van de opleidings baret en het drinken van een oorlam (borrel). Al met al zijn deze 85 mariniers gereed om naar de volgende fase van hun opleiding te gaan!

Volgende week vrijdag, 6 september, leggen deze 85 mariniers de Eed of Belofte af op de VGKAZ te Rotterdam en zullen ze ook bevorderd worden tot marinier der 2e klasse.

#Robpoortvlietfotografie
Rob Poortvliet

QPO

Commentaren: 0