Het kromme beleid van defensie over de veteranen status

Militaire bijstand tijdens de treinkaping bij De Punt. Afzetting van de omgeving door militairen van 42e Pantserinfanteriebrigade.

AfbeeldingIn 2017 veertig jaar geleden
Militairen van deze eenheid die bij de afzetting van de Punt en de School Bovensmilde ver en veilig van de objecten hun taak uitvoerde hebben recht op de veteranen status, natuurlijk respect voor hun werk maar zo zijn er 1200 militairen die recht hebben op de veteranen status.

AfbeeldingDe mariniers die de interventie in de straf gevangenis Scheveningen 1974 hebben uitgevoerd zonder kogel vrije vesten en hun uitrusting die nog uit wereld oorlog twee voortkwam bewapening Uzi en Pistool browning, deze mariniers hebben hun leven gewaagd en vele mensen levens gered, hebben geen recht op de veteranen status, ( Het kromme beleid defensie ).

AfbeeldingDe mariniers die de interventie hebben gedaan Provinciehuis Assen 1978 hebben geen recht op de veteranen status, ook deze mariniers hebben hun leven gewaagd en vele mensen levens gered.

Afbeelding


Vreemde zaak de militair die twee dagen de wacht heeft gelopen soms op een veilige afstand van een kilometer van het object, of werkzaam was in de kazerne wel recht heeft op de veteranen status en de marinier die zijn leven in de waagschaal heeft gezet en de interventie heeft gedaan daar geen recht op heeft, dan zijn er bij beide interventies ( Punt & School een 80 aantal mariniers ingezet geweest maar 1200 militairen hebben voor de Punt & School recht op de veteranen status (Het kromme beleid van defensie )

Waar ik mij aan heb gestoord dat juist hen die niet met de interventie mee hebben gedaan Punt & School zij als eerste de veteranen status hebben aangevraagd, zelf heb zal ik altijd geweigerd om deze status aan te vragen omdat men niet de veteranen status heeft verleend aan de mariniers die de interventie hebben gedaan bij de Straf gevangenis Scheveningen het Provinciehuis, maar wel de status verlenen aan 1200 militairen waar een zeer groot gedeelte nooit enig gevaar van heeft gelopen, sterker nog er waren zelfs militairen die heerlijk in een hotel vertoefde.

Hoe kwam deze veteranen status tot stand.

De mariniers ( Punt & School ) zouden in aanmerking komen voor een insigne er kwam weerstand van de Molukse kant, de minister van defensie heeft toen een delegatie van defensie gestuurd naar de Molukkers om daarmee te overleggen, met de mariniers is nooit overleg geweest, de uitkomst was geen insigne maar de veteranen status mocht wel.

Afbeelding


Dick Berlijn die toen chef-Defensiestaf was, heeft ook ter kennen gegeven dat hij het niet nodig vond om de mariniers te belonen met een insigne, deze zelfde Dick Berlijn had de leiding over de KLU vliegers bij de Punt en daarvoor wel de Oranje Nassau in ontvangst heeft genomen.

Dus de top van defensie KL KLU hebben de minister advies gegeven, zelf zie ik het als handjeklap met de Molukse delegatie, maar nooit overleg geweest met de mariniers die hun werk hebben gedaan.
Heb er wel een mooi woord voor (Schaduw verraad )

De Groeten Van De Mariniers