Mariniers zijn bij uitstek geschikt voor optreden in moeilijk begaanbaar terrein, zoals bergen en jungle,van Zuid-Amerika tot het Verre Oosten en van Afrika tot boven de poolcirkel. Qua Patet Orbis 'zo wijd de wereld strekt'

De nieuwe organisatie van het Korps Mariniers

Geweergroep van acht man
wordt een Raiding Section van zestien man.


Een peloton van 30 man wordt een Raiding Troop van 32 man
bestaande uit twee Raiding Sections.


Een compagnie wordt een Raiding Squadron, bestaande uit drie Raiding Troops.


Een bataljon wordt een Marine Combat Group, bestaande uit drie Raiding Squadrons, een Combat Support Squadron, een Reconnaissance-Surveillance-and Target Acquisition Squadron en een Combat Service Support Squadron.

Download
De nieuwe organisatie van het Korps Mari
Adobe Acrobat document 128.4 KB

Hoe wordt een jongeman tot een marinier ‘gemaakt’?

Download
Hoe wordt een jongeman tot een marinier
Adobe Acrobat document 571.2 KB
Commentaren: 1
 • #1

  PeterPaul (dinsdag, 14 augustus 2018 15:22)

  Vraag1: ik zie in de Raiding Squadrons geen 81mm mortieren en geen MRAT/LRAT capaciteit terug, enkel SRAT en 60mm mortieren. Waar in de organisatie zijn de GILLs ondergebracht? Bataljon niveau/Combat Support?

  Vraag 2: Blijven de Raiding eenheden onder de luchtdekking van fregatten opereren, of moeten en er eenheden van het CoLuA mee? En zijn die dan wel dusdanig getraind/gehard, dat ze onder expeditionaire condities met de Marns kunnen meekomen? Lijkt me tijd, dat het Korps weer eigen grondgebonden LuA krijgt en dan liever meer capabel dan Stingers (Zweedse BAMSE misschien).

  Vraag 3: In de organisatie zie ik ook geen zware vuursteunmiddelen (bijvoorbeeld 120mm mortieren) meer. Net als in vraag 2: bij de KL aankloppen dan maar? En zijn de vuursteunpelotons van de KL conform aan de gehardheid van het Korps? Toch niet liever een eigen mortiercompagnie?

  Vraag 4: In de functietabel van de Squadrons zie ik niets terug dat duidt op coördinatie van vuursteun (FST) of luchtsteun (FAC/JTAC). Is dat ook bij Combat Support belegd, of binnen de Raiding Squadrons?

  Gewoon benieuwd.