Korps Commando Troepen

Kwaliteit boven kwantiteit

Vrijdagochtend 10 juli 2015 marcheren 21 cursisten van de 53 cursisten, de Engelbrecht van Nassaukazerne  binnen.

Voor Slide Show en Foto's van Oud Commando's dowwload Wandelen & Marsen

Bron: korpscommandotroepen.nl

Commando, Historie en opleiding van Nederlandse Commando’s

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor de militair, (oud)-commando en veteraan. Maar óók als je geen militaire achtergrond hebt of ‘alleen maar’ van militaire historie houdt, is dit boek wat voor jou. Een boek voor iedereen die graag meer wil weten over de oorsprong van de Nederlandse commando. Een boek dat  nostalgie, herinneringen en gevoel bij het Korps Commandotroepen (terug) brengt bij de lezer.

Het boek heeft een voorwoord van kol drs. J.R. Swillens, commandant Korps Commandotroepen en heeft financiële ondersteuning gekregen van het Diekerhoff Fonds, de Commandostichting en een aantal oud commando’s.

Wat moet jou profiel zijn om de Commando opleiding te volgen en dan ook nog te opleiding te halen.

Je moet bereid zijn om alle pijn grenzen fysiek en mentaal te over schrijden en keer op keer te verleggen zodat je de rest van je leven weet wat afzien is.

Heb jij die mentaliteit, dan heb jij de kans dat je de Commando opleiding zou kunnen volbrengen, maar denk goed na, dit zijn maar woorden die ik hier neerzet vaak in de werkelijkheid pakt het anders uit, alleen de aller sterkste hebben een kans van slagen en vergeet niet dat de kans van slagen voor zo, n 20 % is weggelegd, zelf zag ik de Commando opleiding als militaire topsport, je kunt alleen voor goud gaan want zilver of brons bestaat niet.

"Nunc aut Nunquam"

QPO Rinus m3 b1 p1 mc

Dec 2014

21 man liepen vanmorgen onder de poort door

Er zij 21 nieuwe Commando's bij, ter info deze hebben de ECO volbracht maar om de groene baret mogen te behouden moet men tegenwoordig ook de VCO die ongeveer 45 weken duurt behalen, valt men uit tijdens de VCO , dan raakt men de groene baret ook kwijt, dus pas na  53 weken weet men of men groene baret drager is voor hun leven.

Minister van Defensie maakt tandemsprong boven Roosendaal

Woensdag 29 april 2015 heeft de Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert een parachutesprong van bijna vier kilometer hoogte bij het Korps Commandotroepen te Roosendaal gemaakt.

Oktober 2014

 In de kunstgalerij Victor Laurentius in shoppingcentrum "nieuw Babylon" Den Haag signeert oud marinier Marco Kroon zijn boek "Danger Close"


Dec 2014

Gijs Tuinman onderscheiden met Militaire Willemsorde