Ceremony of the Constable Londen - 2015

Zr.Ms. Johan de Witt heeft tijdens haar bezoek in Londen de Ceremony of the Constable Dues uitgevoerd in de Tower van Londen. Volgens de oude traditie betaalt ieder groot koninklijk marineschip dat Londen bezoekt tol in de vorm van een vaatje rum of wijn aan de constable van de Tower van Londen. Na de betaling valt het schip onder de bescherming van de Tower.

“Het Korps Mariniers bestaat dit jaar 350 jaar en dat was een mooie gelegenheid om, door middel van deze ceremonie, de banden tussen de Nederlandse en Engelse marine en mariniers te onderstrepen,” aldus luitenant ter zee 1 Niels van Swelm, Hoofd Logistieke Dienst Johan de Witt. “We zijn erg vereerd dat de Engelsen toestemming hebben gegeven dat wij in deze prachtige vestiging de ceremonie mogen uitvoeren.”

De wijn die is aangeboden, is afkomstig van Wijngoed Montferland met de historische naam ‘Privilege van Willem’. De kwaliteitswijn is afkomstig uit de wijngaarden in het oude Graafschap Bergh. De wijn is nog niet zo oud, maar heeft de kenmerken van Willem: krachtig, stevig, eigenzinnig en geliefd door kenners.

Commentaren: 0