MARINIERS KAPEL

Korpsconcert 2015 in de Doelen

De nieuw CD Semper Iuvenalis  is uit.

De CD Semper Iuvenalis is onder meer verkrijgbaar via www.stichtingvriendenmarinierskapel.nl

Informatieblad Marinierskapel

Download
info Marinierskapel.pdf
Adobe Acrobat document 457.2 KB

Mariniers Kapel - Prinsjesdag 2015

Brits-Nederlandse marinesamenwerking vernieuwd

De marines van Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van operationele opleidingen ondertekend. Dat gebeurde in Portsmouth aan boord van het oude vlaggenschip van admiraal Horacio Nelson.

De Brits-Nederlandse samenwerking is al tientallen jaren hecht. Britse marine-officieren examineren Nederlandse schepen voor operationele inzet en Nederland leidt Britse commandanten van onderzeeboten op.

Commandant Zeestrijdkrachten viceadmiraal Matthieu Borsboom was op uitnodiging van zijn Britse ambtgenoot vice-admiral David Steel in Portsmouth om de plechtigheden rond D-Day bij te wonen.

Tri Marine Corps Music

Gisteren traden in Londen de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers op tijdens de traditionele Britse muzikale parade Beating Retreat op de Horse Guards Parade. Die begon met het voorstellen van de 3 korpscommandanten (Royal Marines, United States Marine Corps en het Korps Mariniers) aan koningin Elisabeth en prins Philip.

Normaal gesproken verzorgt de Engelse landmacht de ceremonie, maar om de 2 jaar doen de Royal Marines dat. Dit jaar deden 2 buitenlandse mariniersorkesten mee, omdat de Royal Marines 350 jaar bestaan. Zij verzorgden de Beating Retreat ook ter gelegenheid van de verjaardag van prins Phillip, die Captain General of the Royal Marines is.

De orkesten verzorgden een eigen show, gevolgd door een gezamenlijke finale. Het massaal aanwezige publiek genoot van het optreden van de orkesten. Na afloop volgde een defilé langs prins Phillip en koningin Elisabeth.

Commentaren: 0