In september 2017 kwamen zo'n 80 man via de hoofdpoort de Van Ghentkazerne binnen om te beginnen aan de mariniersopleiding. 24 weken later komen 41 man na een zware eindoefening onder luid applaus via de oude hoofdpoort de Van Ghentkazerne binnen.

Mariniers Opleidingscentrum

"Vanaf vandaag horen jullie bij ons Korps". Met deze woorden sprak majoor der mariniers Jelle de Jong, Hoofd Opleidingsafdeling Initiële Opleidingen, de mariniers toe die zojuist de gevechtspet hadden verruild voor de mariniersbaret; een baret die alle mariniers met elkaar verbindt. In september 2017 kwamen zo'n 80 man via de hoofdpoort de Van Ghentkazerne binnen om te beginnen aan de mariniersopleiding. 24 weken later komen 41 man na een zware eindoefening onder luid applaus via de oude hoofdpoort de Van Ghentkazerne binnen, de laatste meters afleggend naar het moment waarvoor zij zo hebben afgezien; het mogen opzetten van de mariniersbaret. Afgelopen week passeerden alle geleerde lessen nog één keer de revue, tijdens een uitdagende eindoefening door heel Zuid-west Nederland. Dat begon met een grensverleggende activiteit op de Hef in Rotterdam, en werd gevolgd door diverse acties. Niet alleen op oefenterreinen, maar ook in bewoonde gebieden, een oud fort, en zelfs aan boord van een schip. Deze loodzware eindoefening eindigde vanochtend met een traditionele eindmars van 25 kilometer. "Marinier zijn geeft jullie status, die grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Wees trots op wat je hebt bereikt en draag je baret met ere. En laat zien wat u waard bent. Ik wens jullie alvast heel veel succes straks in Doorn", besloot majoor De Jong zijn toespraak en kregen familieleden de gelegenheid de kersverse mariniers te feliciteren.

Commentaren: 2
  • #2

    85468 (dinsdag, 12 februari 2019 09:23)

    Proficiat mannen. Mooi, zet deze mannen maar in het gebied waar de de problemen liggen. Waar hebben we anders legers voor. De inzet die nu plaats vind is een druppel op een gloeiende plaat. Alle landen kijken weg van de problemen.

  • #1

    Gert (vrijdag, 09 maart 2018 15:58)

    Allen van harte gefeliciteerd.