MARINIERS ZIEKENBOEG - LIEF & LEED - QUA PATET ORBIS SEMPER FIDELIS FONDS

De “Mariniers Ziekenboeg - Lief & Leed” is er om het contact tussen (oud) mariniers, familie en bekenden te onderhouden. Familie en bekenden van (oud) mariniers kunnen lid worden van deze groep.

Tevens kunt u hier aangeven of er iemand ziek is, in een verzorgingstehuis, revalidatiecentrum of ziekenhuis is opgenomen. Men kan ook een oproep plaatsen om aan (oud) mariniers een bezoek te brengen c.q. een kaart te sturen.

Ook (oud) marine mannen en vrouwen, die werkzaam zijn geweest in de VBHKAZ – VGKAZ – of andere instellingen en hebben samengewerkt met mariniers, kunnen gebruik maken van deze groep en oproepen plaatsen.
De “Mariniers Ziekenboeg -Lief & Leed”  en het Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds

is in 2011 ontstaan namens het Korps Mariniers Forum.


Deze kaart zal dinsdag 17-07 worden bezorgdDit boeket zal morgen worden bezorgd bij de familie …………

 

Namens de Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed

 

Wij wensen de familie veel sterkte en kracht toe.

 

Wij kunnen verder geen mededeling doen over de omstandigheden i.v.m. de privacy

 

Het gaat om een oud marinier en echtgenote de oud marinier is lid van de MZB-LL

 07-06-2018
22-05-2018

Dit vandaag op de post voor Herman Bogaars oud marinier  Indonesië Veteraan toen over gestapt naar de KL en in Korea geweest.
Met de Korps Groet Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed - Korps Mariniers Forum

15-05-2018

Dit Boek en CD op de post voor John Harmanus
Namens Het Korps Mariniers Forum & Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed.
Van Bakfiets tot Brandhaard

 

een jong Nederlands gezin tussen Amerikaanse elitemilitairen

 

 

Een uitzending is voor militairen vaak een kroon op het werk waar ze zelfsnaar uitkijken. De impact voor het thuisfront is echter groot. Maandenlang moet de partner het gezinsleven alleen draaiende houden. En dan is er nog het gemis op belangrijke momenten zoals feestdagen, verjaardagen of bij ziekten. Niet voor niets zeg ik altijd: zonder een stabiel thuisfront geen inzet. Dit persoonlijke verhaal van een Nederlands mariniersgezin is dan ook heel herkenbaar voor militairen en het thuisfront. Inge biedt de lezer een kijkje in haar leven met haar man die marinier is en haar twee kinderen. Zij gaan voor drie jaar naar de Verenigde Staten en in de tussentijd gaat haar partner zes maanden op uitzending naar Afghanistan. Hoe organiseer je in je eentje het gezinsleven als je partner zes maanden van huis is? Hoe is het als je nooit precies weet wat je partner tijdens een uitzending allemaal meemaakt? Hoe vang je je kinderen op als ze hun papa missen? Hoe word je weer een hecht team als de militair thuiskomt, een uitzending en een ervaring rijker? Allemaal vragen waar “Van bakfiets tot brandhaard” antwoord op geeft op basis van de ervaringen van Inge. “Laat je niet uit het veld slaan” staat bij haar voorop.

 

 

Frank van Sprang

 

Brigade generaal der mariniers

 


Kaart voor Bert Groenendaal, met de Korps Groet MZB-LL
Beste besturen,

Na aanleiding van een melding aan ons fonds SSF COM wil Ik wil het navolgende ook, met toestemming van de betrokkene, onder uw aandacht brengen.

Kort samengevat:

In Maarssen woont oud-marinier Carol de Leeuw. Carol is een telg uit een Mariniersfamilie. Nu blijkt dat Carol zeer ernstig ziek is en in Nederland is uitbehandeld. In Duitsland is er WEL een mogelijkheid tot verdere behandeling. Carol is in Maarssen een bekend sportfiguur en men is daar al een crowdfunding gestart met als resultaat tot heden € 8.000,-. Wij hebben als SSF COM een bijdrage gestort maar “ze” zijn er nog niet.

Met hun toestemming om dit binnen Korpssites te delen, verzoek ik jullie te bezien om deze ook in de Ziekenboeg en L&L afdeling COM Utrecht op te nemen.

Voor verdere informatie zie: http://www.samensterkvoordeleeuw.nl

Zoals bekend acteren wij als SSF COM op geen enkele wijze op Facebook of andere social media. Mijn verzoek aan jullie is dit binnen jullie eigen netwerk te verspreiden en daar waar mogelijk persoonlijke aandacht aan te besteden. Hopelijk genereert het extra donaties voor zijn behandeling.

Ik heb u allen aangeschreven daar er in dit soort trieste gevallen mogelijke onderlinge geschillen geen rol mogen spelen, maar het belang van de betrokkene voor op staat.

Dank in ieder geval voor het lezen en hopelijk genereert deze gezamenlijke actie in extra donaties voor zijn behandeling.

Met Korpsgroet,

Ruud Zwart
22-03-2018
Onderwerp: Bert Lamers 15-03-2018Commentaren: 0