Stichting Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed

 

De “Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed” is er om het contact tussen oud en actief dienende mariniers, gezinsleden en vrienden te onderhouden d.m.v. het sturen van postkaarten, pakketten, fruitmanden, bloemstukken etc. verkregen door middel van donaties.

 

Tevens kan de Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed zelf ook doneren aan andere doelen als het maar is gerelateerd aan het Korps Mariniers.

 


Tevens kunt u hier aangeven of er iemand ziek is, in een verzorgingstehuis, revalidatiecentrum of ziekenhuis is opgenomen.

Ook (oud) marine mannen en vrouwen, die werkzaam zijn geweest in de VBHKAZ – VGKAZ – of andere instellingen en hebben samengewerkt met mariniers, kunnen gebruik maken van deze groep en oproepen plaatsen.

 


19-3-2019


19-3-2019


14-3-2019


12-3-2019


8-3-2019


17-02-2019


30-01-2019


24-01-2019


22-01-2019
31-12-201808-11-2018


Onderwerp: oud Marinier Ren Bouman 05-11-2018
26-10-2018

Vandaag op bezoek geweest bij Lou van Pappelendam Lou had pas een prothese voor zijn onderbeen gehad maar Lou is wat dikker geworden dus wacht nu op een nieuwe prothese.

 

Bloemetje aan zijn vrouw gegeven en voor Lou wat chocolade zodat hij wat aan het gewicht kan doen.

 

Dit uit namens de Stichting Mariniers Ziekenboeg Lief & leed.

 


19-10-2018


Deze kaart zal dinsdag 17-07 worden bezorgdDit boeket zal morgen worden bezorgd bij de familie …………

 

Namens de Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed

 

Wij wensen de familie veel sterkte en kracht toe.

 

Wij kunnen verder geen mededeling doen over de omstandigheden i.v.m. de privacy

 

Het gaat om een oud marinier en echtgenote de oud marinier is lid van de MZB-LL

 


07-06-2018


22-05-2018

Dit vandaag op de post voor Herman Bogaars oud marinier  Indonesië Veteraan toen over gestapt naar de KL en in Korea geweest.
Met de Korps Groet Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed - Korps Mariniers Forum

15-05-2018Dit Boek en CD op de post voor John Harmanus
Namens Het Korps Mariniers Forum & Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed.Van Bakfiets tot Brandhaard

 

een jong Nederlands gezin tussen Amerikaanse elitemilitairen

 

 

Een uitzending is voor militairen vaak een kroon op het werk waar ze zelfsnaar uitkijken. De impact voor het thuisfront is echter groot. Maandenlang moet de partner het gezinsleven alleen draaiende houden. En dan is er nog het gemis op belangrijke momenten zoals feestdagen, verjaardagen of bij ziekten. Niet voor niets zeg ik altijd: zonder een stabiel thuisfront geen inzet. Dit persoonlijke verhaal van een Nederlands mariniersgezin is dan ook heel herkenbaar voor militairen en het thuisfront. Inge biedt de lezer een kijkje in haar leven met haar man die marinier is en haar twee kinderen. Zij gaan voor drie jaar naar de Verenigde Staten en in de tussentijd gaat haar partner zes maanden op uitzending naar Afghanistan. Hoe organiseer je in je eentje het gezinsleven als je partner zes maanden van huis is? Hoe is het als je nooit precies weet wat je partner tijdens een uitzending allemaal meemaakt? Hoe vang je je kinderen op als ze hun papa missen? Hoe word je weer een hecht team als de militair thuiskomt, een uitzending en een ervaring rijker? Allemaal vragen waar “Van bakfiets tot brandhaard” antwoord op geeft op basis van de ervaringen van Inge. “Laat je niet uit het veld slaan” staat bij haar voorop.

 

 

Frank van Sprang

 

Brigade generaal der mariniers

 


Kaart voor Bert Groenendaal, met de Korps Groet MZB-LL
Commentaren: 0