Vierdaagse Nijmegen 2014

Vanmorgen zijn bijna 5.000 militairen van 31 nationaliteiten begonnen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Onder hen bijna 2.000 Nederlanders. De Vierdaagse is niet alleen een uitdagend, sportief evenement, maar ook een feest van verbroedering. Niet alleen onderling, maar vooral ook met andere wandelaars en met het publiek. Toon u een ware Defensie-ambassadeur en laat zien dat u trots bent op uw werk voor Nederland. Ik wens alle militairen uit alle landen bijzonder veel succes en plezier!

Day 2 of the Nijmegen marches. Drums and Fifes taling a rest and still smiling

En dag 2 zit er weer op, goed gedaan mannen!!!!

Dag 3
Het team reservisten hebben in Groesbeek deze ochtend 25.000 flesjes water uitgedeeld. Om 13:00 uur 's middags was alles leeg. De lopers konden het gebaar erg waarderen!

Day 3 of the Nijmegen marches. Drums and Fifes still smiling, no problems at all! Also still doing the job they are doing for ages; marching in front off the troops!

Het welbekende marinevaantje die ieder na de pontonbrug in Cuijk wordt uitgereikt, is dit jaar naar de Mariniers van Doorn gegaan. Het detachement van de Tamboers en Pijpers werd tweede en de Basis Medische Eenheden Doorn heeft de derde prijs ontvangen. Commandeur Hulsker, Directeur Personeel en Bedrijfsvoering, heeft het vaantje uitgereikt. De commandeur complimenteerde alle lopers met de prestatie die ze verricht hadden. "Zelfs met dit warme weer lopen jullie ontzettend goed, het ziet er prachtig uit en daar kunnen jullie trots op zijn", aldus commandeur Hulsker.

Na de uitreiking nam kapitein Steven Baan, detachementscommandant van de Mariniers van Doorn, het woord. Hij bedankte zijn detachement en gaf aan trots te zijn op zijn lopers. "We hebben het met zijn allen gedaan", zei Baan tegen de andere detachementen. "Maar zonder de hulp van de Tamboers en Pijpers hadden wij het niet kunnen doen. Bij deze wil ik dan ook het vaantje overdragen naar de Tamboers en Pijpers, want ik vind dat zij het meer dan verdiend hebben!".

De Tamboers en Pijpers lopen vandaag zonder muziek. Slechts een enkele marinier speelt op sobere wijze de trommel, om medeleven te betuigen voor zij die omgekomen zijn bij de vliegtuigramp in Oekraïne.

Commentaren: 0